31 gen. Perruqueria canina Sabadell Bany per a gossos

Consells

No sempre podem portar al nostre gos a la nostra perruqueria habitual, sigui per falta de temps o per que no et trobes a la teva residència habitual, per això us expliquem a continuació uns consells per a poder banyar al teu gos fàcilment.

Depenent de la mida i raça del gos els requisits poden canviar, però sempre és necessari un espai adequat a la seva mida, tenir una galleda d’aigua en cas de fer-ho a l’exterior o a la banyera de casa prèviament adaptada (per evitar caigudes i cops ), una o varies tovalloles seca i una altra humida, un raspall (aquest dependrà del tipus de pèl i subpèl), i un xampú adequat.

Cal recalcar la temperatura de l’aigua, ha d’estar a una temperatura de 39 graus per a que sigui el més confortable per al gos, ja que és la seva temperatura corporal.

Durant el rentat evita que tant l’aigua com el sabó entrin en contacte amb el nas, morro, orelles i ulls.

Banya al teu gos amb molt d’afecte i intenta reconfortar-lo i així convertir el bany en una experiència positiva.

Què xampú he d’utilitzar? Puc utilitzar un xampú normal per a persones?

No és gens adequat utilitzar xampús per a persones si volem que el nostre gos llueixi i tingui un pelatge i una epidermis saludable. Hi ha moltes diferències entre la nostra cabell i el pelatge del nostre gos. A HappyGuau tenim un article parlant sobre xampús i les diferències entre els de persones i els de gossos, pots anar a continuació a través del següent enllaç:

Importància dels xampús per a gossos

Passos per rentar

Un cop tenim clar que xampú necessitem, haurem de treure l’excés de brutícia superficial que pugui tenir, com podria ser pols o terra. Això ho podem realitzat amb l’ajuda de la tovallola humida. Seguidament el raspallarem, atès que també volem eliminar l’excés de pèl mort.

A continuació has de començar mullant el pelatge, començant pel tronc i a contrapèl, sense oblidar de mullar també el ventre. Tot seguit passem a les potes del davant i del darrere. El cap el podem per a l’última part, i així evitar que es sacsegi tota l’estona.

Ara procedim a aplicar el xampú, un petit truc és diluir una mica de xampú amb aigua per facilitar la seva aplicació creant així més escuma i penetrant millor en el pelatge. Hem d’aplicar bé el sabó en totes les zones: llom, ventre, cua, potes i cap.

Un cop aplicat el xampú fregarem bé amb les mans per tot el cos per aconseguir escuma, també podem trobar unes manyoples especialment dissenyades per a això i pensades per a gossos amb pèl curt, però en els altres casos, és sempre millor amb les mans.
És molt important que penetri bé l’escuma per a una bona neteja, si el pelatge està mancat d’humitat la neteja no serà correcta.
Quan veiem que el nivell d’escuma és adequat, procedim a aclarir. És important que el aclarit sigui abundant, no hem de deixar rastre de sabó en el seu pelatge.
L’assecat del gos ha de ser complet, no hem de deixar humitat, especialment a l’hivern. Podem fer servir un assecador vigilant la distància per a no cremar-lo o utilitzar diverses tovalloles seques.

Però al meu gos no li agrada l’aigua!

Has d’evitar que l’inici del bany sigui traumàtic, per a això has d’intentar fer més divertit el procés, amb premis i carícies. A més, molta gent sol ficar al gos de cop a la banyera, o li llança indiscriminadament l’aigua a sobre, o el que és pitjor, ni tan sols té en consideració la temperatura de l’aigua … l’aigua freda pot fer el bany molt incòmode i traumàtic.
Recorda, el bany és un procés més en la educació del nostre gos.

Amb quina freqüència he de banyar-ho?

De nou, cal diferenciar gossos i persones, ja que la freqüència canvia. El nostre gos transpira i té una protecció que difereix molt a la nostra. Tenen una glàndula sebàcia que els serveix per protegir i lubricar, una cosa semblant al nostre organisme, però ells no suen sinó que exhalen principalment a través del panteix. Per això el bany no es tan freqüent com amb nosaltres.

No es podria dir un nombre exacte, la freqüència és individual a certs aspectes:
Raça. No totes tenen les mateixes necessitats, cada raça té el seu tipus de pelatge i comportament.
Estat del pelatge. Influeix molt també, hi ha pelatges que requereixen més atencions (tampoc és el mateix curt, llarg, etc.).
Situació. Si venim de jugar al parc i ha jugat al fang, lògicament caldrà banyar-lo sense pensar en la freqüència. De la mateixa manera, si el nostre gos fa pudor, caldrà banyar-lo.

Si trobes que el teu cas requereix una freqüència molt alta, i per evitar danys en el seu pelatge i dermis, pots utilitzar xampús especials per a gossos sense sabó.

Puc banyar al meu cadell?

Aquest apartat és molt important, i és un dubte molt comú en molts clients.
Existeixen actualment dues opinions respecte al bany de cadells, certs veterinaris comenten que hem d’esperar a que el nostre cadell acabi les vacunes preventives abans del seu primer bany per evitar que es refredi i minimitzar els perills. Però també trobarem altres veterinaris que sí ens aconsellaran banyar-lo però amb certes cures.
El principal benefici de banyar al cadell és poder educar-lo i acostumar al bany (gràcies al seu període de socialització), així evitem futurs traumes, però per favor recordeu, és important fer-ho bé, respectar temperatures, fer servir xampús especials per a cadells i assecar completament.

Read More

13 gen. Perruqueria canina sabadell Caniche

caniche_perruqueria_canina_sabadellEl caniche és una de les rasses predilectes dels treballadors de la perruqueria canina, per la possibilitat d’elaborar diferents pentinats i talls de cabell gràcies a la qualitat, el volum i l’ondulat que pot tenir si els hi fem un manteniment adequat.
Hem d’escollir sempre un tall de cabell que s’ajusti a la nostra comoditat, per tal de mantenir-ho en condicions òptimes i que el nostre ca pugui sentir-se còmode.
Els banys han de fer-se, de ser necessari, cada 15 – 30 dies, amb banys abundants i amb productes de molt bona qualitat. Hem de tenir cura també amb l’alimentació, un factor importantíssim per tal de mantenir en òptimes condicions el pelatge i la pell.
Si el pelatge presenta nusos, és convenient aplicar productes desenredant-los amb cura abans del bany i pentinar-lo fins que això no suposi cap esforç.
Banyem amb xampús específics de la rasa, els quals seleccionarem pels ingredients, que han d’aportar una bona hidratació. No oblidis de fer dues rentades al teu ca, i si és necessari, deixar temps per l’aplicació dels productes. Després de cada rentada, aclareix amb aigua en abundància i aplica un condicionador. Després torna a aclarir un altre cop.
Un cop acabat el rentat, agafant una tovallola absorbent li apliquem la màscara sense aclarit per facilitar el pentinat.
L’assecament és molt important, per això assequem amb l’assecador mentre pentinem, per aconseguir un bon volum i un acabat perfecte.
En acabar el pentinat revisem i tallem les ungles si fos necessari i eliminem els pèls de la part interior de les orelles, també rentant amb un líquid específic.
Finalment revisem la zona anal, pellica i els plantars i els deixem en condicions òptimes.
A part de la sessió de perruqueria no oblidis que el caniche necessita pentinats diaris!

Read More

10 gen. Perruqueria canina sabadell Akita Inu

Akita_Inu_perruqueria_canina_sabadell_01Akita_Inu_perruqueria_canina_sabadell_02

Si parlem de la raça Akita Inu, a molts no us sonarà massa, però si dic que és la raça del fidel company de Richard Gere a l’entranyable pel·lícula de Hachiko segurament us soni més.

Estem parlant d’una raça ancestral procedent del Japó, hi ha documentació de fa més de 3000 anys, es va fer servir com a gos de combat i caça moltes generacions enrere. Avui dia, i des de fa molts anys, és declarat ‘Monument Nacional’ al Japó, a més de ser el seu gos nacional.
És una raça de mida mitjana i molt forta (encara que sembla de mida gran), inclús caçava ossos! A Espanya és considerat un gos potencialment perillós per la qual cosa cal llicència per passejar, una assegurança de responsabilitat civil, censar-lo, portar-lo amb morrió i una corretja curta.

La seva constitució és robusta i forta. Molts de nosaltres reconeixem la raça pel seu pelatge d’un color vermell foc, la seva cua arrissada i espessa i els seus petits ulls.

És un gos dòcil i molt lleial amb els seus amos encara que a causa del seu fort caràcter i el seu instint passat de caçador requereix un ensinistrament especialment sever.

La cura del seu pelatge requereix raspallats continus (setmanals), muda dues vegades a l’any i ho fa en abundància, quan arriba aquesta època cal raspallar més assíduament. No cal abusar dels banys, ja que és una raça bastant neta, un cop cada 3-4 mesos és suficient (2-3 vegades a l’any). Les seves malalties més comunes són displàsia de maluc com a principal, i en menor mesura problemes oculars, de genoll i dermatològics.

Read More

15 des. Perruqueria canina sabadell Shiba Inu

Perruqueria canina sabadell especialistes Shiba InuEstem davant d’un gos ancestral procedent del Japó, s’estima pels registres trobats que prové de l’any 2000 aC i es creu que és descendent de gossos salvatges del sud-asiàtic. Era un gos de caça molt àgil de zones d’alta muntanya amb difícil accés.

L’any 1920 va obtenir el nom ‘Shiba‘ i l’any 34 va ser declarat monument natural del Japó per preservar aquesta magnífica raça, ja que un segle enrere va estar a punt de desaparèixer.

Sobre les característiques, podem dir que és un gos molt audaç, intel·ligent i amb una bona educació pot arribar a ser un gos molt confiat i sociable amb altres persones i animals. Com explicàvem abans, és un gos molt obstinat amb perseguir preses a causa del seu passat com a caçador, per això hem de ser ferms i demostrar que som el líder del ramat, ja que el mascle acostuma a ser dominant.

Les seves cures són senzilles, el seu pelatge és dens però suau i lleuger, un raspallat setmanal és suficient perquè llueixi espectacular, per a això farem servir un raspall de truges dures per netejar el pèl vell. No se li ha de banyar molt sovint, ja que pot malmetre la seva impermeabilitat natural. El subpèl és també molt dens, cosa que demostra la seva procedència de l’alta muntanya, aguanten bé les baixes temperatures i adoren la neu.

És un gos robust per la qual cosa no té malalties comunes típiques d’algunes altres races, en certs casos podem trobar displàsia de maluc, però en general estem parlant d’un gos fort i sa.

Read More

23 nov. Perruqueria canina sabadell gos d’Aigües

Perruqueria canina sabadell especialistes en gos d'aigua
Perruqueria canina sabadell especialistes en gos d'aigua

La característica de la raça és el mantell arrissat de textura llanuda formant cordons quan és llarg. Per aconseguir uns cordons bonics s’ha de tenir en compte alguns aspectes referents a una bona alimentació, xampús naturals sense sulfats, no pentinar però procurant que el pèl creixi sense lligar-se, mantenir el mantell net sense impureses. El manteniment és bastant fàcil una vegada formats els cordons, és minuciós i manual sense pintes ni cardes, els nostres dits són l’eina perfecta per a això. Igual que totes les races, el PDAE té la pell sensible per la qual cosa l’alimentació és molt important per a una bona nutrició i així poder lluir una bona qualitat del mantell, evitar les al·lèrgies que al seu torn provoquen el rascat i impedir que es formin els tirabuixons que es transformaran en cordons amb el temps.

Si és un apassionat del PDAE, pot aprendre vostè mateix les cures però també podrà acudir a un perruquer caní, és aconsellable assegurar primer que el professional conegui en profunditat els manteniments requerits per la raça. És important saber que per uns cordons saludables es requereix paciència, ja que és un projecte a llarg termini (aprox. 2-3 anys).

El podem banyar les vegades que faci falta, és molt important tenir sempre net al nostre PDAE, rentar amb xampús naturals evitant fregar, aclarir amb abundant aigua, pressionar el mantell amb una tovallola absorbent per eliminar l’excés d’aigua, no s’ha de fregar mai amb la tovallola, eixuguem el mantell de lluny tocant el menys possible i sempre amb les mans, sense pinta, i evitar que l’aire surti molt calent. Separar després cada tirabuixó respectant el ris. Si tenim ja els cordons formats, retallem un per un els garfis per donar un aspecte cuidat i ordenat. Revisem les orelles, les ungles i els plantars, retallant el pèl d’entre els coixinets. Mantenir curt el pèl de les orelles ajudar així a tenir una bona ventilació, evitar la humitat i la concentració de bacteris provocant així infeccions d’oïda, eliminar el pèl de les aixelles, de la zona pèlvica, abdominal i també del voltant de l’anus.

Read More

16 nov. Paràsits Externs – Capítol 4: Paparres

Paràsits Externs

Capítol 4: Paparres

Les paparres són també ectoparàsits que s’alimenten de la sang, i es pot dividir estructuralment en dues parts, un cap petit i un tors rodó que s’infla de forma molt notable quan succiona la sang, creant un dipòsit per a la seva supervivència i reproducció.

Els problemes més comuns solen ser els següents:

*Irritacions a la pell amb picor intens, això provoca que el gos es grati de forma contínua, i pot arribar a provocar-se ferides i pèrdues de pèl.

*Contagi de malalties, ja que les paparres són portadores de molts altres paràsits interns.

*Al·lèrgies, ja que la seva mossegada allibera a la sang components tòxics que poden arribar a ser greus, malalties comuns i no tan comuns que poden arribar a suposar la mort de l’animal si no es tracta. A més a més, la pèrdua de sang en alguns casos pot donar anèmia.

És molt important que si trobem una paparra enganxada al nostre gos no arrancar-la directament, doncs això pot provocar que el cap del paràsit es quedi dins de l’epidermis de l’animal i provoqui infeccions. Tenim molts trucs casolans per aquests casos, primer de tot és tenir unes pinces, i productes que ajuden a evitar friccions, com per exemple un oli, un cop fet això hem d’intentar agafar amb les pinces el més a prop del cap possible i no tirar mai fort, intentarem jugar de forma suau endavant i enrere fins que el cap surti.

Un cop fet hem de netejar bé la ferida i desinfectar-la.

Read More

09 nov. Paràsits Externs – Capítol 3: Leishmaniosi

Paràsits Externs

Capítol 3: Leishmaniosi

Happyguau perruqueria canina sabadell especialistes MosquitoLa Leishmaniosi és una malaltia greu provocada per uns organismes microscòpics unicel·lulars, aquests són contagiats als nostres gossos mitjançant un portador, que en aquest cas és el mosquit, molt comú al mediterrani. Abans de res volem aclarir que vol dir la paraula portador: és un ser viu que no presenta cap símptoma, però alberga dins seu la malaltia sense que l’afecti de cap manera, és un transport que fan servir molts tipus de paràsits.

Un cop el gos és contagiat amb el paràsit, triga 1-12 setmanes en desenvolupar-se completament, i genera al punt de la picada una crosta ulcerosa seca.

Com hem dit abans, és una malaltia greu que pot provocar la mort de l’animal si nos es tracta correctament. Els símptomes comuns els podem veure a continuació:

*Úlceres a la dermis, que deixen cicatrius.

*Inflamacions als òrgans interns (fetge, ronyons, melsa) que provoca pèrdua d’energia i d’apetit.

*Anèmia i pèrdua severa de pes.

*Calbes que afecten zones com els ulls, orelles i musell

El tractament d’un animal contagiat és de per vida, i no és un tractament barat, però la qualitat de vida de l’animal és molt bona.

El millor cas, com sempre, és prevenir, i per això tenim les vacunes per a la Leishmaniosi, en aquest cas, el nostre veterinari ens aconsellarà i ens dirà les dosis i els temps necessaris.

Al pròxim capítol veure’m les paparres.

Read More

02 nov. Paràsits Externs – Capítol 2: Àcars

Paràsits Externs

Capítol 2: Àcars

Perruqueria canina sabadell tractament acars
No hem de confondre àcars i puces, tot i que pot ser confós al principi a causa dels símptomes, els àcars són aràcnids ‘Acarinae‘ i les puces són ‘sifonàpters’.

D’aquests paràsits ens podem trobar amb moltes famílies diferents, i les afectacions difereixen entre elles, hem d’anar amb precaució doncs tenim alguns àcars que poden donar afectacions severes.

-Sarcoptes Scabiei és l’àcar de la sarna, malaltia que produeix grans irritacions a la pell, ja que arriba a foradar la pell i crea uns túnels on diposita els ous. El nivell de picor que causa és molt important, l’animal es pot arribar a gratar tan fort com per causar-se ferides i crostes. En casos extrems, pot arribar a causar debilitat, disminuint l’apetit, i si no es vigila, pot arribar a suposar la mort de l’animal.

Cheyletiella Spp. Estem davant d’un àcar que pot ser invasiu a la salut del gos, no sempre tenim afectacions visibles, doncs els símptomes molts cops són suaus irritacions i caspa, i en altres casos més severs podem tenir algunes crostes o pèrdues de pèl.

Demodex Spp. És un ectoparàsit responsable d’alopècia, descamació, fol·liculitis i dermatitis. En general no estem davant d’un àcar especialment sever, però si l’animal es troba dèbil en defenses, o l’afectació recau als cadells, s’ha d’anar amb molta precaució.

Al pròxim capítol, veure’m la Leishmaniosi.

Read More

28 oct. Paràsits Externs – Capítol 1: Puces

PARÀSITS EXTERNS

Capítol 1: PUCES

especialistes en el tractament de puçes

És molt probablement el més conegut dels paràsits, es contagien molt fàcilment i els podem trobar fàcilment en espais oberts i públics. La pot contagiar un altre animal amb el qual estigui jugant el nostre gos, o simplement poden saltar des de l’herba, ja que tenen un salt molt gran, i a més, les puces són molt ràpides i es reprodueixen encara més ràpidament.

Les puces són molt petites, planes i allargades, veure-les és complicat, molts cops es poden confondre amb brutícia o restes de plantes i pols.

Aquestes s’alimenten de la sang del nostre animal, i els símptomes que dóna un gos al tenir puces solen ser pell irritada, causa que es grati contínuament, però cal aclarir que aquest símptoma pot comportar a confusions, doncs tenim moltes més raons pel que un gos es grati. La millor forma de comprovar-ho és fer un estudi del pèl del gos, podem pentinar-lo a contrapèl i observar si prop de l’arrel trobem molts puntets negres, ja que aquests són la femta de les puces. Tot i així és important, en cas de dubte, portar l’animal a un expert per a comprovar-ho.

En molts centres veterinaris i tendes d’animals trobarem productes per a tractar-les, tenim també productes naturals que poden ajudar a aquesta tasca, oli d’eucaliptus, oli de lavanda, menta, vinagre diluït… (totes aquestes herbes i olis de forma natural espanten insectes, per tant són solucions més aviat preventives, no tractaments).

Al pròxim capítol veure’m els àcars.

Read More

24 oct. Perruqueria Canina Sabadell Shih Tzu

Perruqueria canina sabadell especialistes en la raça de gos Shih Tzu

Coneix al teu Shih Tzu

Coneix molt bé les cures i atencions que té la raça de gos Shih Tzu.

Volem compartir amb vosaltres, perquè pugui tenir una millor cura del seu millor amic.

Igual que la tenim nosaltres en la nostra perruqueria canina de Sabadell.

Si el teu millor amic és d’aquesta raça, t’interessarà llegir aquesta entrada del nostre bloc.

És una raça original del Tibet, el seu nom significa “gos lleó” pel seu abundant cabell per la seva suau doble capa de pèl. Llarg i dens, però gairebé sempre llis, mai arrissat.

S’ha de tenir molta cura amb els seus ulls, normalment molt grans, per evitar problemes de salut en aquesta zona.

En tenir un musell tan curt i xato els pot provocar problemes de respiració i és molt habitual que ronquí.

Com cuidar al Shih Tzu

El Shih Tzu té un mantell llarg, dens i amb una important capa de subpèl que requereix raspallats regulars, per aquesta raó és recomanat mantenir sempre un llarg de pèl que puguem manipular. Hem d’evitar que s’embruti molt, ja que solen ser molt delicats de pell i el pèl necessita estar ben nodrit. El pèl del cap acostuma a tenir-ho recollit o amb serrell curt per tenir-lo allunyat dels ulls. En tenir els ulls tan grans necessiten també revisar-los molt sovint i netejar-los d’impureses i possibles pèls que poden danyar l’iris.

Hem d’evitar el llagrimeig i la humitat que es pot acumular entre els plecs de la cara sent una zona delicada per al cultiu de bacteris.

Per al bany del nostre shih tzu farem servir un xampú hidratant al qual li podem afegir una cullereta d’oli de visó per ajudar a la hidratació que necessita. Aplicarem un condicionador sense cal, vitalitzant, amb propietats desenredants i nutritius. Assequem mentre pentinem a poc a poc amb un raspall de pues metàl·liques i una pinta de pues llargues.

Per acabar passarem un raspall de truges naturals per donar-li brillantor i elasticitat.

Es revisen les ungles, les orelles, es comproven els plecs assecant a consciència. Retallem els pèls del voltant de l’anus, dels plantars i de la zona pèlvica i abdominal.

Read More

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR